Vi bakar själva

Vi bakar allting själva från grunden med riktiga råvaror. Allt från matbröd, kaffebröd till sallader, dressingar och fyllningar.

Öppettider

Vi har öppet sex dagar i veckan. Måndag-Fredag 07.30-18.00, lördagar 08.30-16.00. Söndagar har vi stängt.

Kontakta oss!

Per telefon når du oss under våra öppettider, annars går det bra att skicka din förfrågan per e-post. Beställningar tas endast emot per telefon.

Fritt internet!

Numer har vi fritt trådlöst internet till våra gäster. Fråga i kassan när du handlar efter lösenordet.

Bagare och konditor var förr i tiden två helt skilda yrken. Och när vi pratar om förr i tiden menar vi inte hundra år, utan snarare tjugofem år sedan. När man idag utbildar sig inom yrket tar man gesällbrev som både bagare och konditor.

Förr bakade bagaren matbröd medan konditorn, eller sockerbagaren, tillhandahöll tårtor, bakelser och finare bakverk. Men så hände något under 60- och 70-talet. Storbagerierna kom och tog över marknaden och slog ut nästan alla små kvartersbagerier. Här börjar även det raffinerade mjölet komma då dessa stora maskiner skulle i ena ändan matas med flera ton mjöl, och i den andra änden skulle det spottas ut limpor i överflöd. Detta skulle också göras på snabbast möjliga tid. Något man inte tänker på är att detta enbart försämrar produkten för konsumenten. För att få mjölet på detta sätt har man tagit bort näringsämnen och mineraler, och istället tillsatt dom i form av kemikalier och konserveringsmedel.

Vi strävar ut i den minsta detalj att göra allt med gamla hederliga traditioner, och med bra och nyttiga råvaror. Vi bakar ett bröd, så som det ska bakas.